Economice

Lidl și-a depășit targetul referitor la numărul de magazine anunțat pentru 2021 și a atins deja nivelul record din 2020

Retailerul german Lidl, liderul comerțului alimentar din Romînia, va trage linie anul acesta cu un plus de cel puțin 33 de magazine noi, până acum fiind inaugurate 32. Urmează o nouă deschidere în data de 18 noiembrie, la Baia Mare, ceea ce face ca, înainte de decembrie, compania să fi repetat deja istoria din 2020 când a tăiat panglica de 33 de ori, ajungând la o rețea de 289 de supermarketuri. Compania nu a dorit să precizeze câte unități va mai deschide în luna cadourilor, dar acest lucru s-ar putea întâmpla.

„În ultimii ani, ne-am propus constant să deschidem peste 15 magazine noi anual, iar pentru 2021 ne-am propus aproximativ 20 de magazine în toată țara. Avem în plan să depășim pragul de 300 de unități pe plan local în 2021”, declarau pentru Economica oficialii companiei, în ianuarie anul acesta.

Pragul de 300 de unități a fost depășit în luna august.

Mai mulți angajați per magazin

Supermarketurile Lidl sunt standardizate, au în jur de 1.300 de mp fiecare, iar inaugurarea unuia presupune angajarea câtorva zeci de personale. Potrivit comunicărilor oferite de companie, anul acesta retailerul a angajat însă mai mulți oameni pentru un magazin față de anul trecut, respectiv 35 față de 20.

Este cazul, spre exemplu, magazinului din Domnești, inaugurat recent, sau a celor din Bacău și Dej.

În 2020, în cele mai multe cazuri, retailerul anunța odată cu noile deschideri angajarea a aproximativ 20 de persoane.

Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, Lidl avea anul trecut un număr mediu de aproximativ 8.700 de angajați. De asemenea, conform datelor ONRC, Lidl a fost al treilea angajator dintr-un clasament al companiilor care au recrutat cel mai mult. Vorbim despre un număr  mediu de 1.300 de oameni angajaţi în primul an al crizei Covid-19.

Anul acesta, retailerul a depășit însă pragul de 10.000 de angajați.

„La cei 10 ani de activitate pe plan local, Lidl România înseamnă o echipă de aproape 10.000 de angajați la nivel național”, anunța compania în luna octombrie, într-un comunicat.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 30 de țări la nivel mondial.

Citește și

The post Lidl și-a depășit targetul referitor la numărul de magazine anunțat pentru 2021 și a atins deja nivelul record din 2020 appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code