Flux Stiri

Liderul Coreei de Nord anunță 21 de noi decese ale unor persoane care aveau febră

  • Joi, liderul țării a ordonat o izolare națională strictă, după ce a confirmat primul focar oficial de COVID de la un număr nespecificat de persoane din capitala Pyongyang, care au contractat Omicron.
  • KCNA a precizat că din cele 350.000 de persoane care au avut febră de la sfârșitul lunii aprilie, 162.200 s-au recuperat.
  • 21 de persoane au murit de când au început cazurile care prezintă febră și alte simptome specifice COVID.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că „un mare dezastru” s-a abătut asupra țării sale după ce s-a raportat că au existat 21 de noi decese de „origini neidentificate” ale unor persoane cu febră.

Agenția de presă de stat KCNA a declarat că aproximativ 280.000 persoane sunt tratate și 27 au murit de când a început să fie semnalată febră în țară, de la sfârșitul lunii aprilie. Joi, Coreea de Nord a anunțat un deces din cauza coronavirusului – iar liderul țării a ordonat o izolare națională strictă.

KCNA l-a citat pe Kim spunând că această criză sanitară a fost cauzată de „incompetența și iresponsabilitatea organizațiilor de partid în răspunsul lor antiepidemic”. Trebuie depuse eforturi pentru a depăși epidemia în cel mai scurt timp posibil, l-a citat KCNA pe liderul Kim, adăugând că „este o mare agitație în țară”.

Recunoașterea publică timidă a infecțiilor cu COVID evidențiază potențialul unei crize majore într-o țară care a refuzat să accepte ajutorul internațional pentru vaccinare și care și-a închis granițele. Epidemia ar putea avea consecințe grave din cauza sistemului de sănătate precar al țării și a celor 26 de milioane de locuitori, despre care se crede că sunt în mare parte nevaccinați.

Kim Jong Un a vizitat joi sediul de urgență pentru prevenirea epidemiilor și i-a criticat pe oficiali pentru că nu au reușit să prevină „un punct vulnerabil în sistemul de prevenire a epidemiilor”, potrivit presei de stat.

The post Liderul Coreei de Nord anunță 21 de noi decese ale unor persoane care aveau febră appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code