Flux Stiri

Joe Biden a comparat invazia Rusiei în Ucraina cu un genocid: „Dovezile sunt din ce în ce mai multe”

  • Președintele Joe Biden a declarat pentru prima dată că invazia Moscovei în Ucraina poate fi comparată cu un genocid.
  • Rusia a negat în repetate rânduri că ar fi vizat civili și a declarat că acuzațiile ucrainenilor și occidentalilor privind crimele de război sunt inventate pentru a discredita forțele rusești.
  • Putin a spus că negocierile de pace, care se succed și care nu se încheie, „s-au întors din nou într-o situație fără ieșire pentru noi”.

Președintele american Joe Biden a declarat pentru prima dată că invazia Moscovei în Ucraina poate fi comparată cu un genocid, în timp ce președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia își va continua „ritmic și calm” operațiunea în Ucraina până la atingerea obiectivelor.

Biden a folosit termenul de genocid într-un discurs ținut la o fabrică de etanol din Iowa, iar mai târziu a susținut descrierea în timp ce se pregătea să urce la bordul Air Force One.

Biden l-a numit în repetate rânduri pe Putin un criminal de război, dar marți a fost prima dată când, întrebat dacă a văzut suficiente dovezi pentru a declara genocid în Ucraina, acest a spus că dovezile în sensul declarării unui genocid sunt din ce în ce mai multe.

Da, l-am numit genocid. A devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă să elimine ideea de a fi – de a putea fi ucrainean. Iar dovezile sunt din ce în ce mai multe. Este diferit de ceea ce a fost săptămâna trecută. Apar mai multe dovezi despre – literalmente – despre lucrurile oribile pe care rușii le-au făcut în Ucraina. Și vom afla din ce în ce mai multe despre devastare. Și îi vom lăsa pe avocați să decidă la nivel internațional dacă se califică sau nu, dar mie așa mi se pare cu siguranță”, a declarat președintele Joe Biden, conform Casei Albe.

Rusia a negat în repetate rânduri că ar fi vizat civili și a declarat că acuzațiile ucrainenilor și occidentalilor privind crimele de război sunt inventate pentru a discredita forțele rusești.

Kremlinul afirmă că a lansat o „operațiune militară specială” la 24 februarie pentru a „demilitariza” și „denazifica” Ucraina.

În urma incursiunii de aproape șapte săptămâni a Moscovei, cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945 încoace, peste 4,6 milioane de persoane au fugit în străinătate, mii de oameni au fost uciși sau răniți și au dus la izolarea aproape totală a Rusiei pe scena mondială.

Marți, Putin s-a folosit de primele sale comentarii publice privind conflictul în mai bine de o săptămână pentru a spune că Rusia își va continua „ritmic și calm” operațiunea și și-a exprimat încrederea că obiectivele sale, inclusiv în ceea ce privește securitatea, vor fi atinse, relatează Reuters.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a ironizat pe Putin într-un discurs de dimineață, miercuri: „Cum a putut să se realizeze un plan care prevede moartea a zeci de mii de soldați proprii în puțin mai mult de o lună de război?”.

Putin a spus că negocierile de pace, care se succed și care nu se încheie, „s-au întors din nou într-o situație fără ieșire pentru noi”.

The post Joe Biden a comparat invazia Rusiei în Ucraina cu un genocid: „Dovezile sunt din ce în ce mai multe” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code