Economice

Joburi în IT: ING Hubs, centrul de tehnologie al ING Bank, recrutează 250 de specialiști. ”Vom evalua centrul din Cluj în următorii 2 ani”

”Lucrăm hibrid din două birouri fizice la București și Cluj, unde vrem să ne extindem pentru că vedem un bazin de talente acolo. Vrem să recrutăm 250 de colegi noi și să ajungem la 1.500 de oameni la sfârșitul anului”, a spus în cadrul unei conferințe de presă, Marian Ion, CEO ING Hubs.

Potrivit acestuia, 30% dintre angajații de nivel senior provin din recomandările colegilor, iar 71% dintre manageri provin din interior.

Cele mai multe poziții sunt deschise pentru ingineri Java sau Data. De altfel, compania are deschise constant circa 30-40 de joburi în IT.

”Cred că avem tot timpul cam 30-40 de roluri deschise strict pentru ingineri. Vorbim în continuare foarte mult în zona de tehnologie Java. De asemenea, o parte din strategia globală a ING este să devenim o companie mult mai mult axată pe utilizarea datelor și decizii luate folosind datele. De aceea, cautăm și mulți ingineri din zona aceasta de data managment: să știe să lucreze cu baze mari de date și cu tehnologii care permit ingestia de trafic și cu volume mari de date. Totodată, adăugăm roluri mai specializate, de product owner, arhitecți și specialiști care pot face legătura între tehnologie, procese operaționale și date”, a spus Maria Gheorghe, IT Lead ING Hubs, prezentă la eveniment.

De asemenea, există și angajați care lucrează 100% remote, din orașe precum Iași sau Brașov, însă aceștia vin periodic în București pentru a se întâlni cu echipa.

În ceea ce privește recrutările din Cluj și biroul deschis în ultima parte a anului trecut, repezentanții ING Hubs au precizat faptul că este un test și că nu au o țintă privind numărul de specialiști pe care îi vor angaja acolo.

”Nu am setat o țintă anume, am deschis un sediu la Cluj, mult mai mic decât cel din București. Este aproape ca un punct de întâlnire pentru oamenii din Cluj și urmează să îl evaluăm în doi-trei ani, în funcție de cum reușim să construim împreună, cum vom reuși să ne integrăm în comunitatea de IT din Cluj, cum reușim să ne promovăm ca o companie. În următorii ani o să evaluăm care este de fapt potențialul orașului și ținta. Dar deocamdată suntem acolo și nici nu ne gândim la o altă formă. Cred în potențialul orașului și în timp o să înțelegem exact ce ne poate oferi și cum putem beneficia”, a explicat Marian Ion.

Noile roluri sunt deschise atât pentru începători, cât și pentru persoane cu experiență.

”Contează bineînțeles atât abilitățile tehnice, cât și soft skill-urile. Dar pentru noi e foarte important partea de interacțiune, capacitatea de a construi o echipă, de a te integra, de a comunica cu oameni din culturi diferite. Deci pentru noi partea de a fi un bun jucător de echipa e foarte importantă. Bineînțeles, pe partea tehnică avem roluri pe toate nivelele de marturitate, căutăm experți pe care ni-i dorim a fi cei mai buni din piață și până la oamenii care vin de pe băncile facultății și îi trecem prin programe interne de training ca să crească în maturitate. Deci, din punctul de vedere al expertizei tehnice, ne uităm la toate nivelele, dar foarte important pentru noi este componenta de cultură, de interacțiune”, au explicat reprezentanții ING Hubs.

În prezent, angajații lucrează în sistem hibrid, în fiecare zi fiind prezenți la birou aproximativ 400 de angajați. La București noul sediu ING Hubs se află în clădirea Dacia One.

Centrele ING Hubs sunt prezente în patru țări, respectiv Polonia, România, Filipine și Slovacia. 9.500 de angajați oferă servicii pentru clienții ING la nivel global. ING Hubs dezvoltă produse și servicii strategice ale grupului ING precum core banking, canale digitale, produse bancare și managementul datelor.

Rebranding pentru ING Tech

Denumite anterior ING Tech, centrele care dezvoltă software-ul pentru banca ING au fost rebranduite în ING Hubs întrucât activitatea acestora s-a diversificat. Decizia a fost luată la nivel de grup.

”ING Hubs reprezintă oamenii din spatele scenei în cazul ING Bank, oriunde este prezentă banca. Ei sunt interfața cu clientul, ING Hubs este centrul din spate care pune la dispoziția băncii diferite tipuri de servicii”, a spus Marian Ion.

Tot ca parte a strategiei globale a grupului, au fost lansate noi operațiuni, sub denumirea de Retail Operations Hub. Acesta centralizează operațiunile de retail ale sucursalelor ING la nivel global, cum ar fi, deschiderile sau închiderile de conturi. 

”De ce am pus Retail Operations cu Tech în aceeași entitate? Pentru că vedem sinergii. Dacă ai în același loc Operațiunile și Tehnologia, acestea pot lucra împreună pentru a automatiza sau pentru a crea procese mult mai line”, au transmis oficialii companiei.

Acest hub de retail va fi deservit de inginerii ING Hubs care lucrează în București și în Manila.

Cifra de afaceri a ING (Tech) Hubs a fost de 86,7 milioane de euro în 2021, iar pentru anul acesta compania estimează o creștere de 20-30%.

Compania a crescut constant, de la 250 de specialiști IT în 2016, până la 1300 în prezent. Cifra de afaceri a ING Tech România a evoluat odată cu numărul de angajați, de la 18 milioane de euro în 2016, până la 68 de milioane de euro la finalul anului 2020.

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *