Flux Stiri

INEDIT. O capră a ucis un urs grizzly. A fost nevoie de o expertiză criminalistică pentru a afla cum s-a desfășurat lupta

INEDIT. O capră a ucis un urs grizzly. A fost nevoie de o expertiză criminalistică pentru a afla cum s-a desfășurat luptaINEDIT. O capră a ucis un urs grizzly. A fost nevoie de o expertiză criminalistică pentru a afla cum s-a desfășurat lupta

  • O capră a ucis un urs grizzly.
  • Expertiza criminalistică a arătat că ursul a murit după ce coarnele caprei i-au străpuns gâtul.

Cu ghearele lor lungi și ascuțite și viteza uimitoare cu care atacă, puțini prădători atacă fără milă, așa cum o face un urs grizzly, mai ales dacă este și flămând, scrie The Guardian.

Însă în Canada a avut loc o întorsătură rară de situație. Reprezentanții parcului în care s-a defășurat atacul spun că o capră de munte nu numai că s-a apărat, dar a reușit să-l omoare pe ursul care voia să o transforme în hrană. Coarnele sale „asemănătoare pumnalului“ au ajutat-o.

Se pare că expertiza criminalistică arată că ursul grizzly a fost ucis de o capră, după ce coarnele au străpuns gâtul animalului.

Când urșii grizzly atacă, aceștia tind să se concentreze pe cap, partea din spate a gâtului și umerii prăzii. Acest atac vine de obicei de sus. Răspunsul defensiv al unei capre de munte ar fi să se protejeze folosind coarnele sale ascuțite“, explică David Laskin, biolog canadian.

Rămășițele ursului, care cântărea doar 70 kg și nu se crede că ar fi avut pui, au fost descoperite pe 4 septembrie de un turist. Acestea au fost transportate pe cale aeriană, câteva ore mai târziu în acea zi, din cauza îngrijorărilor că ar putea atrage alți prădători.

Caprele de munte pot cântări până la 125 kg, iar coarnele lor pot atinge lungimi de aproape 12 inci. Rareori se aventurează să coboare de pe munte, însă suprafața lor de păscut se poate suprapune uneori cu habitatele urșilor grizzly, rezultând adesea întâlniri fatale.

„Capra este o pradă relativ comună pentru un grizzly. Pentru mine și colegul meu este primul caz în care lucrurile s-au întâmplat invers“, mărturisește Laskin.

The post INEDIT. O capră a ucis un urs grizzly. A fost nevoie de o expertiză criminalistică pentru a afla cum s-a desfășurat lupta appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code