Flux Stiri

În Tanzania, șobolanii sunt antrenați să descopere supraviețuitori de cutremure

  • Dr Donna Kean alături de un ONG a pus bazele unui proiect prin care șobolanii sunt antrenați să descopere supraviețuitorii în cazul unui cutremur.
  • Acestora le este atașat un mic ghiozdan care conține un microfon, o cameră video și un localizator GPS.
  • După două săptămâni de pregătire, șobolanii s-au descurcat de minune în teste, iar echipa spune că sunt gata să fie folosiți și în cazul unei situații reale.

Din orașul Morogoro din Tanzania vine un proiect inedit care poate duce la salvarea de vieți în cazul unor dezastre. Proiectul se numește ,,Șobolanii eroi”.

Dr Donna Kean alături de un ONG a pus bazele unui proiect prin care șobolanii sunt antrenați să descopere supraviețuitorii în cazul unui cutremur. Acestora le este atașat un mic ghiozdan care conține un microfon, o cameră video și un localizator GPS.

După două săptămâni de pregătire, șobolanii s-au descurcat de minune în teste, iar echipa spune că sunt gata să fie folosiți și în cazul unei situații reale.

Nu este prima dată când șobolanii sunt folosiți pentru salvarea de vieți în această țară. De ani de zile, aceștia ajută la descoperirea minelor îngropate.

Cât de importanți sunt șobolanii antrenați pentru detectarea minelor îți spune un bărbat care a rămas fără picior cand avea 7 ani.

,,Când am călcat pe ea, mina a explodat, a făcut BOOM. Corpul meu .. nu simțeam durerea, nu simțeam nimic. După aceea am simțit corpul ud. Era sânge peste tot și piciorul meu era rupt și stomacul pe dinafară. Doctorii din sat nu mi-au dat vreo injecție pentru că urma să mor” a precizat bărbatul.

The post În Tanzania, șobolanii sunt antrenați să descopere supraviețuitori de cutremure appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code