Flux Stiri

Haos pe aeroporturile din SUA. Peste 2.600 de zboruri sunt anulate

zboruri anulatezboruri anulate

  • 4.600 de zboruri au fost anulate la nivel mondial.
  • În Statele Unite ale Americii, peste 2.600 de zboruri au fost anulate.
  • Vremea nefavorabilă și creșterea numărului de cazuri Omicron afectează transportul aerian.

Haos pe aeroporturile din SUA din cauza vremii și a Omicron. FlightAware precizează că peste 2.600 de zboruri au fost anulate în SUA și aproape 4.600 la nivel mondial. Călătoriile aeriene continuă să fie grav perturbate în Statele Unite, vremea nefavorabilă din anumite zone ale țării adăugându-se la impactul unei creșteri a infecțiilor cu COVID-19 alimentate de varianta Omicron.

În SUA au fost anulate sâmbătă 2.604 zboruri, mai mult de jumătate din cele 4.529 de zboruri anulate la nivel mondial, la scurt timp după ora 16:30 (21:30 GMT), potrivit site-ului de monitorizare FlightAware. În rândul transportatorilor internaționali, China Eastern a anulat peste 500 de zboruri, adică aproximativ un sfert din totalul său, iar Air China a anulat peste 200 de zboruri, adică o cincime din programul său, potrivit FlightAware.

Anulările din SUA reprezintă cel mai mare număr de zboruri într-o singură zi de la puțin timp înainte de Crăciun, când companiile aeriene au început să anunțe lipsa de personal ca urmare a creșterii numărului de infecții cu COVID în rândul echipajelor. Cea mai afectată companie aeriană americană a fost Southwest, care a fost nevoită să anuleze 450 de zboruri la nivel național sau 13% din programul său de zbor, potrivit site-ului. Este haos pe aeroporturile din SUA din cauza vremii și a Omicron.

American Airlines și Delta Air Lines au anulat peste 200 de zboruri fiecare, iar United Airlines a anulat peste 150. Aeroporturile din Chicago au fost afectate în mod deosebit din cauza vremii dificile, o furtună de zăpadă fiind așteptată în zonă sâmbătă după-amiază și până în cursul nopții.

Peste 800 de zboruri au fost anulate la Aeroportul O’Hare și peste 250 la Aeroportul Midway. Peste 12.000 de zboruri americane au fost anulate din 24 decembrie.

Companiile aeriene spun că iau măsuri pentru a reduce numărul de anulări. United se oferă să plătească piloților un salariu triplu sau mai mare decât cel obișnuit pentru a prelua zborurile deschise în cea mai mare parte a lunii ianuarie. Spirit Airlines a ajuns la un acord cu Asociația însoțitorilor de zbor pentru plata dublă a personalului de cabină până marți, a declarat o purtătoare de cuvânt a sindicatului.

The post Haos pe aeroporturile din SUA. Peste 2.600 de zboruri sunt anulate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ultimele

Economice

Compania, HS Timber Productions, fosta Holzindustrie Schweighofer, își reduce cu 30% producția din România. 600 de angajați vor fi restructurați

Începând din 30 martie, activitatea fabricii de panouri din lemn masiv din Siret (foto) va fi întreruptă, la fel ca şi activitatea fabricii de cherestea din cadrul unităţii de producţie din Rădăuţi. Fabrica de panouri de lemn masiv din Siret prelucrează în prezent cherestea produsă la unitatea din Rădăuţi. La unitatea din Rădăuţi, activitatea de […]

Investițiile în online continuă, iar retailul tradiţional este pus la încercare. Q-commerce cucereşte afacerile româneşti

Mini în 2021, electrizant și electric. Cooper SE, cel mai vândut Mini la nivel mondial

Traficul la metrou a scăzut în 2021 sub nivelul primului an de pandemie, când au fost două luni de lockdown