Flux Stiri

Guvernul pune impozite pe locuințe de lux/ Agent imobiliar: Volumul de vânzări va scădea și prețul chiriilor va crește în următoarea perioadă

  • Proiectele sunt tot mai puține, iar nevoia de locuințe este tot mai mare.
  • Conform noilor măsuri fiscale, se introduce un impozit special pentru case/apartamente ale căror prețuri depășesc suma de 500.000 de euro.
  • Alexandru Ispir: Volumul de vânzări va scădea și prețul chiriilor va crește în următoarea perioadă

Proiectele sunt tot mai puține, iar nevoia de locuințe este tot mai mare. Măsurile fiscale asumate de Guvern vor avea un impact major asupra vitezei de tranzacționare care e deja destul de încetinită. Totuși, această încetinire poate să împingă spre o creștere agresivă a chiriilor. Conform noilor măsuri fiscale, se introduce un impozit special pentru case/apartamente ale căror prețuri depășesc suma de 500.000 de euro.

Alexandru Ispir, agent imobiliar, spune că avem o piață care s-a răcit destul de mult în ultima perioadă și am văzut o creștere a chiriilor în ultimul an și jumătate.

„Cred că aceste noi taxe vor pune o presiune și mai mare pe sectorul imobiliar. Cred în continuare că volumul de vânzări va scădea și prețul chiriilor vom vedea că va crește în următoarea perioadă”, spune Alexandru Ispir.

Clienții finali o vor resimți treptată această măsură atunci când se va introduce acest impozit?

„Nu cred că vom vedea în primă fază vreo problemă legată de această modificare fiscală, dar în câțiva ani vom vedea o o creștere a a prețurilor în sectorul de lux, dar de asemenea vom vedea o creștere și a chiriilor în sectorul mediu și de lux”, a spus Alexandru Ispir, la Aleph News.

Citește și:

The post Guvernul pune impozite pe locuințe de lux/ Agent imobiliar: Volumul de vânzări va scădea și prețul chiriilor va crește în următoarea perioadă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code