Flux Stiri

Fondatorii Moderna au ajuns în Topul Forbes. Câți bani au strâns în urma vânzării vaccinurilor anti-COVID

  • Fondatorii Moderna au averi de câte 3,5 miliarde de dolari.
  • 283 de milioane de doze de Moderna au fost administrate în 40 de țări.
  • Moderna a primit 1 miliard $ pentru dezvoltarea vaccinului.

Ciumă pentru unii, mumă pentru alții. Pandemia a mai făcut trei miliardari.

Fondatorii Moderna au intrat pentru prima dată în Topul Forbes al celor mai bogați 400 de oameni din America. Cei doi cofondatori și unul dintre primii investitori au fiecare câte 3,5 miliarde de dolari.

Moderna e criticată însă pentru că nu ajută la vaccinarea zonelor sărace.

Pfizer a vândut guvernului american 500.000 de doze cu profit zero pentru a fi trimise în țările fără acces la ser. Iar AstraZeneca a vândut dozele la 2 dolari, fără a face profit din ele.

Criticii remarcă și că Moderna a primit un miliard de dolari de la guvernul SUA pentru dezvoltarea vaccinului.

În schimb, Moderna va investi 500 de milioane de dolari pentru construcția unei fabrici în Africa, acolo unde va produce vaccinuri.

The post Fondatorii Moderna au ajuns în Topul Forbes. Câți bani au strâns în urma vânzării vaccinurilor anti-COVID appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code