Flux Stiri

Editura Publisol retipărește operele autorului român comparat de un critic literar cu David Lynch. „Dacă ar fi fost regizor de film, l-ar fi întrecut în succes”

Cărți scrise de Leonida Neamțu, la Editura Publisol.Cărți scrise de Leonida Neamțu, la Editura Publisol.

 • Editura Publisol vrea să redea circuitului cultural operele marilor scriitori români care au oferit vieții de dinainte de 1989 bogăție și suportabilitate.
 • Leonida Neamțu este unul dintre autorii care revine în biblioteci, în plus față de Haralamb Zincă și Horia Tecuceanu, autori de romane polițiste și de spionaj.
 • „Dacă ar fi fost regizor de film, Leonida Neamțu l-ar fi întrecut în succes pe David Lynch”, a spus un critic literar.

Poate că afirmația pare una curajoasă și puternică, însă este esența naturii operei scriitorului român. Leonida Neamțu s-a născut în Basarabia și merită un loc aparte pe rafturile culturii occidentale, alături de marii creatori ai lumii stranii și personaje complexe, dar și alături de marii exploratori ai condiției umane.

Cum arată cărțile lui Leonida Neamțu, tipărite de editura Publisol

Editura Publisol tipărește romanele autorului Leonida Neamțu în format de „buzunar”. Scopul? În acest fel, cei care îndrăgesc lectura pot transporta și pot citi mai ușor operele scriitorului.

Mai mult, editura a adaptat textul la o limbă română contemporană, iar design-ul copertelor oferă seriei un aer pop-noir. Și pentru că editura a regândit operele lui Leonida Neamțu astfel încât să se integreze perfect în perioada în care trăim, acestea pot fi oferite cadou celor dragi sau celor care iubesc cărțile bune, dar pot fi și colecționate.

Cine este Leonida Neamțu

S-a născut în 1934, la Soroaca, iar în 1940, odată cu ocuparea Basarabiei, familia se refugiază în Maramureș, la Vișeu, iar mai apoi în Sighet.

Leonida Neamțu a urmat studiile liceale, apoi cursurile Facultății de Filologie de la Universitatea din Cluj.

Anul 1952 este anul său de debut cu volumul Almanahul literar, revistă coordonată de poetul A. E. Baconsky. Din anul 1964 publică exclusiv romane.

Leonida Neamțu devine redactorul Almanahului literar și membru al Uniunii Scriitorilor din România. Ulterior, revista Almanahul literar își schimbă numele în Steaua.

Pe 25 octombrie 1991, Leonida Neamțu se stinge din viață la Cluj-Napoca, lăsând în urmă peste 30 de volume publicate, dar și câteva manuscrise.

Volumele cuprinse în seria de autor Leonida Neamțu

 • Acolo unde vantul rostogolește norii + Chirie pentru speranță
 • Moartea ca o floare de „Nu-mă-uita” +Toporul de argint
 • Teroare pentru colonel + Acoperiș cu demoni
 • Blondul împotriva umbrei sale
 • Speranță pentru Marele Vis
 • Când moare inamicul cel mai bun
 • Narațiuni detective
 • Febră de origine necunoscută
 • Știi, Lavinia, caracatițele…
 • Speranță pentru speranță
 • Balada căpitanului Haag
 • Legenda cavalerilor absenți
 • La Goulue dansează cu Chocolat
 • Deodată, inevitabilul + Norii de diamant

De unde poți cumpăra cărțile

Cărțile pot fi cumpărate de la punctele de difuzare a presei din toată țara, în fiecare zi de joi, începând cu 14 octombrie 2021. De asemenea, pot fi cumpărate și din librării, dar și din magazinele online de carte.

The post Editura Publisol retipărește operele autorului român comparat de un critic literar cu David Lynch. „Dacă ar fi fost regizor de film, l-ar fi întrecut în succes” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code