Flux Stiri

Ecranul electronicelor are efecte hipnotice asupra copiilor

  • Creierul ajunge într-o stare asemănătoare cu cea hipnotică.
  • Cei mai vulnerabili sunt, însă, copiii.
  • Chiar dacă tehnologia a fost criticată de multe ori pentru efectele negative pe care le are asupra copiilor, psihologul Jeni Chiriac este de părere că tehnologia avansată a devenit parte din viața noastră de zi cu zi.

Potrivit cercetătorilor, după câteva minute de privit la ecranul televizorului, al telefonului sau al tabletei, creierul ajunge într-o stare asemănătoare cu cea hipnotică. Cei mai vulnerabili sunt, însă, copiii.

Mihaela Anghel, mamă a doi copii în vârstă de 7 și respectiv 11 ani, spune ce program le-a impus copiilor săi. „În timpul săptămânii, avem un timp limitat, să zic, undeva la o oră și jumătate, două ore. Câteodată e mai puțin, câteodată e un pic mai mult”, a spus aceasta.

Președintele Asociației Hipnoza, Eugen Popa, este convins că oamenii confundă starea de somnolență cu hipnoza. După părerea sa, acestea sunt două lucruri total diferite.

Ecranul induce copiii în transă, nu într-o stare hipnotică

„În momentul în care vorbim despre adormirea, spre exemplu, a copiilor la televizor, de fapt, această adormire apare în urma unui bombardament de stimuli vizuali și auditivi. Este o stare de transă, dar nu de hipnoză, pentru că, în hipnoză, presupui că ai o anumită deschidere față de anumite informații sau de sugestii care apar”, a spus Eugen Popa, președintele Asociației Hipnoza.

Chiar dacă tehnologia a fost criticată de multe ori pentru efectele negative pe care le are asupra copiilor, psihologul Jeni Chiriac este de părere că tehnologia avansată a devenit parte din viața noastră de zi cu zi.

„În absența unor astfel de studii, pur și simplu, putem rămâne ca părinți refractari. Însă, nu putem să-i rupem întru totul, pentru că viața lor, în mare parte, poate fi și online”, a declarat Jeni Chiriac, psiholog.

The post Ecranul electronicelor are efecte hipnotice asupra copiilor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code