Flux Stiri

Directorul general al Fondului Monetar Internațional vede șanse mari de creștere globală sub 2% în 2023

  • Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a declarat joi că şansele ca anul viitor creşterea globală să scadă sub 2% sunt tot mai mari.
  • Georgieva a declarat la o conferinţa că este deosebit de îngrijorată de încetinirea din China, deoarece a doua economie a lumii a fost un motor puternic al creşterii globale.
  • FMI îşi va actualiza perspectivele economice în ianuarie, iar imaginea „s-a întunecat recent pe baza a ceea ce vedem în ceea ce priveşte sentimentul consumatorilor şi sentimentul investitorilor” , a spus ea.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a declarat joi că şansele ca anul viitor creşterea globală să scadă sub 2% sunt tot mai mari din cauza efectelor continue ale războiului din Ucraina şi a încetinirii simultane a creşterii economice în Europa, China şi SUA.

Georgieva a declarat la conferinţa Reuters NEXT că este deosebit de îngrijorată de încetinirea din China, deoarece a doua economie a lumii a fost un motor puternic al creşterii globale.

FMI îşi va actualiza perspectivele economice în ianuarie, iar imaginea s-a întunecat recent pe baza a ceea ce vedem în ceea ce priveşte sentimentul consumatorilor şi sentimentul investitorilor” , a spus ea.

În octombrie, FMI şi-a redus prognoza de creştere globală pentru 2023 la 2,7%, faţă de 2,9% în iulie, pe fondul presiunilor colaterale din cauza războiului din Ucraina, a preţurilor ridicate la energie şi alimente, a inflaţiei şi a ratelor dobânzilor puternic crescute, avertizând că condiţiile s-ar putea înrăutăţi semnificativ anul viitor.

La vremea respectivă, FMI a plasat o probabilitate de 25% ca anul viitor creşterea globală să scadă sub 2% – fenomen care a avut loc doar de cinci ori din 1970 încoace – şi a spus că există o probabilitate de peste 10% de contracţie a PIB-ului mondial.

Suntem îngrijoraţi de faptul că această probabilitate ar putea să urce puţin mai mult” , a declarat joi Georgieva, citând impactul războiului fără sens” al Rusiei din Ucraina asupra economiei Europei şi încetinirile simultane din Statele Unite, Europa şi China. 

The post Directorul general al Fondului Monetar Internațional vede șanse mari de creștere globală sub 2% în 2023 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code