Economice

Din 17 ianuarie, acţiunile Chimcomplex se transferă din Piaţa AeRO în Piaţa Reglementată a BVB. Evaluarea bursieră se ridică la 7,5 miliarde de lei

În urma transferului, Chimcomplex va fi a doua companie care va trece din Piaţa AeRO în cea Reglementată, după Bittnet Systems în iunie 2020.

„Ultima zi de tranzacţionare a acţiunilor Chimcomplex Borzeşti în Piaţa AeRO, sub simbolul bursier CHOB, este de 12 ianuarie. În data de 14 ianuarie va fi realizată decontarea ultimelor tranzacţii cu acţiunile companiei pe AeRO. Acţiunile Chimcomplex Borzeşti vor intra la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată în data de 17 ianuarie, sub un nou simbol bursier, CRC. Preţul de referinţă din 17 ianuarie pentru CRC va fi preţul de închidere al simbolului CHOB din ultima şedinţa de tranzacţionare a acestuia în cadrul SMT – Piaţa AeRO”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul BVB.

Operaţiunea de piaţă a fost realizată cu sprijinul casei de brokeraj Estinvest.

De menţionat că, potrivit unor comunicate din primăvară, Chimcomplex pregăteşte listarea şi la bursa din Varşovia, în aprilie încheindu-se prima etapă a acestui proces.

Anul trecut, acţiunile CHOB au avut o ascensiune impresionantă, pe alocuri parabolică, într-un context marcat de un cumul de factori, între care posibila listare la bursa din Varşovia, achiziţii ale preşedintelui Ştefan Vuza, rezultatele financiare şi, probabil, declaraţiile conducerii privind perspectivele companiei. Pentru primele nouă luni ale lui 2021, Chimcomplex Borzeşti a raportat un profit net de 422,21 milioane de lei, faţă de o pierdere de 32,9 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţie ce apare pe fondul creşterii veniturilor din exploatare cu 126%, până la aproape 1,83 miliarde de lei, ca urmare a aprecierii cotaţiilor internaţionale a poliolilor, conform raportului companiei.

Ştefan Vuza deţine prin CRC Alchemy Holding, cu sediul în Amsterdam, 85% din Chimcomplex, în timp ce Statul Român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, are 9% din fabricantul de produse chimice. Evaluarea bursieră a Chimcomplex se ridică în prezent la 7,5 miliarde de lei.

 

 

The post Din 17 ianuarie, acţiunile Chimcomplex se transferă din Piaţa AeRO în Piaţa Reglementată a BVB. Evaluarea bursieră se ridică la 7,5 miliarde de lei appeared first on Economica.net.

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code