Flux Stiri

Diferențe majore rural-urban în rezultatele bacalaureatului

Calea spre un viitor bun pentru copilul tău începe cu un liceu bun, care trebuie să fie într-un oraș mare. Vezi asta și în rezultatele de la bac.Calea spre un viitor bun pentru copilul tău începe cu un liceu bun, care trebuie să fie într-un oraș mare. Vezi asta și în rezultatele de la bac.

  • Șapte licee din București sunt în top 20 al mediilor la bacalaureat.
  • Diferența dintre rata de promovare la bac din urban și rural este de 13,5%.
  • Ruralul are de 3 ori mai multe medii sub 5 față de urban la evaluare.

Calea spre un viitor bun pentru copilul tău începe cu un liceu bun, care trebuie să fie într-un oraș mare. Vezi asta și în rezultatele de la bac.

În topul mediilor sunt doar licee din orașe mari. Din primele 20, șapte sunt din București, primul, Sfântul Sava, cu 9,44.

La mică diferența Gheorghe Lazăr, tot din București, Avram Iancu și Liceul Elf din Cluj Napoca și Liceul Național din Iași. Difernața dintre urban și rural se vede întotdeauna la examenele naționale. La bacalureat diferența dintre procentul celor admiși în urban față de rural s-a apropiat de 15 procente.

Ponderea copiilor din mediul rural care au luat medii sub 5 la Evaluarea Națională este de aproape trei ori mai mare decât în cazul elevilor din mediul urban. Pare ca mai avem drum lung de făcut, până când o să echilibrăm șansele de reușită ale copiilor.

Un program de vară, pentru a pregăti mai bine profesorii debutanți din rural care se va desfășura în această vară, înscrie doar 240 de profesori din trei județe.

The post Diferențe majore rural-urban în rezultatele bacalaureatului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code