Flux Stiri

Departamentul Apărării din SUA anunță că schimbările climatice vor spori conflictele pentru apă şi hrană

  • Schimbările climatice au făcut ca siguranţa trupelor să devină o preocupare majoră.
  • Cel puţin 17 soldaţi au murit din cauza expunerii la căldură în timpul antrenamentelor în bazele militare americane începând din 2008, potrivit Pentagonului.
  • Lipsa apei ar putea deveni o sursă principală de fricţiune sau de conflict între trupele americane din străinătate şi ţările în care se află acestea.

Schimbările climatice reprezintă o ameninţare serioasă la adresa operaţiunilor militare americane şi vor fi surse de conflicte politice globale, a scris Departamentul Apărării în noul său plan de adaptare la schimbările climatice prezentat în această săptămână, conform CNBC.

Lipsa apei ar putea deveni o sursă principală de fricţiune sau de conflict între trupele americane din străinătate şi ţările în care se află acestea, a avertizat Departamentul. Instituţia se aşteaptă, de asemenea, ca eforturile politice de atenuare a penuriei de alimente şi apă să aibă ca rezultat atacuri teroriste şi cibernetice mai frecvente din partea unor terţi.

Evenimentele meteorologice extreme agravate de schimbările climatice, inclusiv secetele, furtunile şi inundaţiile, au costat deja Departamentul miliarde de dolari, potrivit planului. O creştere a evenimentelor meteorologice extreme va deteriora bazele militare, va degrada capacităţile misiunilor şi va pune în pericol militarii.

Ţările antrenate în conflicte sunt disproporţionat de vulnerabile la schimbările climatice. Mai mult de o duzină de naţiuni vulnerabile la încălzirea globală sunt, de asemenea, angajate în conflicte, potrivit unui indice realizat de Notre Dame Global Adaptation Inițiative. Această combinaţie agravează insecuritatea alimentară şi economică şi slăbeşte capacitatea guvernelor de a oferi sprijin, a declarat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii într-un raport recent.

Departamentul Apărării s-a numărat printre cele 20 de agenţii federale care au dezvăluit săptămâna aceasta planuri de adaptare la schimbările climatice, care dezvăluie cele mai mari ameninţări pe care încălzirea globală le reprezintă pentru operaţiunile şi instalaţiile lor şi sugerează cum ar putea să le facă faţă.

Preşedintele Joe Biden, la scurt timp după preluarea mandatului, a acordat agenţiilor patru luni pentru a pregăti planurile ca parte a unei abordări la nivelul întregului guvern pentru combaterea schimbărilor climatice. Printre temele principale ale planurilor se numără protejarea lucrătorilor de fenomenele de căldură extremă şi creşterea rezistenţei lanţurilor de aprovizionare la fenomene meteorologice extreme.

Schimbările climatice au făcut ca siguranţa trupelor să devină o preocupare majoră. Cel puţin 17 soldaţi au murit din cauza expunerii la căldură în timpul antrenamentelor în bazele militare americane începând din 2008, potrivit Pentagonului.

The post Departamentul Apărării din SUA anunță că schimbările climatice vor spori conflictele pentru apă şi hrană appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code