Flux Stiri

Declarațiile lui Florin Cîțu la încheierea congresului PNL: „Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul PNL”

Florin Cîțu la congresul PNL.Florin Cîțu la congresul PNL.

  • Florin Cîțu face declarații la finalul congresului PNL.
  • Florin Cîțu: „Mulțumesc tuturor pentru această echipă. Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul Partidului Național Liberal. Declar închise lucrările Consiliului Național din 2021. Multumim presei ca a stat pana la aceasta oră”.

Congresul PNL a început sâmbătă, iar liberalii s-au întrunit la Romexpo pentru a-și alege președintele pentru următorii patru ani.

În cursă s-au înscris Ludovic Orban și Florin Cîțu. Orban a mizat pe baza partidului, iar din echipa lui Cîțu au făcut parte mai mulți lideri, printre care Emil Boc și Gheorghe Flutur.

Ludovic Orban se afla la Romexpo încă de la ora 09:20. Orban a declarat că „Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot astfel încât să fie asigurat secretul votului”.

Atunci când a sosit la Romexpo, în jurul orei 10:00, Cîțu și-a marcat prezența cu următoarea declarație: „După ziua de azi, PNL va fi mai putenic, mai unit și se va pregăti în fiecare zi pentru a câștiga alegeile din 2024. Și AUR, și USR, și PSD sunt în opoziție, asta face opoziția, va protesta întotdeauna. Nu am văzut cine sunt protestatarii, dar noi susținem dreptul la opinie”.

O oră mai târziu, în jurul orei 11:00, a sosit la Romexpo, la congresul PNL, și președintele României, Klaus Iohannis. PNL e un partid viu, competiția deschisă a fost mereu psibilă și încurajată, dar mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei, mai multe discuții aplicate pe proiecte”, a spus președintele României.

Klaus Iohannis a plecat după numai o oră.

Congresul nu a fost lipsit de incidente și huiduieli. În jurul orei 12:30, când Florin Cîțu a vrut să-și prezinte și susțină moțiunea „România Liberală”, din sală a început să se strige „Demisia”. A intervenit Ludovic Orban, care a cerut delegaților să fie lăsat Cîțu să își prezinte moțiunea. „Nu e nevoie”, i-a transmis, însă, Cîțu.

Două ore mai târziu, în jurul orei 14:00, când Ludovic Orban și-a prezentat moțiunea, a început cu un discurs în care și-a cerut scuze pentru reacțiile anterioare la adresa lui Cîțu: „Încep prin a le spune celor câțiva care au huiduit și au fluierat că îi dezaprob și că îmi cer eu scuze în numele lor. Noi am venit aici, cei care îl susțin pe Florin Cîțu să-l susțină pe Florin Cîțu, cei care mă susțin pe mine să mă susțină pe mine”.

La ora 14:55 a pornit votul, iar la 16:30 s-a încheiat procesul de votare. La 18:29 au fost anunțate rezultatele oficiale: șefia PNL a ajuns în mâinile lui Florin Cîțu.

Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, ceea ce înseamnă 60,2%.

Ludovic Orban a fost votat de 1.898 de membri, ceea ce înseamnă 39,7%.

72 de voturi au fost anulate.

The post Declarațiile lui Florin Cîțu la încheierea congresului PNL: „Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul PNL” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code