Flux Stiri

De ce investeşte Viktor Orbán milioane de euro peste graniţe

Viktor OrbanViktor Orban

  • Guvernul maghiar trimite milioane de euro în fiecare an către ţările vecine cu minorităţi ungare.
  • Potrivit analiştilor, intenţia premierului Viktor Orban este de a cumpăra voturile maghiarilor care trăiesc peste graniţe, notează Euractiv.
  • Susţinerea minorităţilor ungare este o prioritate de mult declarată a guvernului Fidesz.

Partidul FIDESZ a fost criticat în mass-media și în presa internațională, în special pentru legitimația maghiară, un certificat pentru ungurii de dincolo de granița Ungariei. Explicația a fost legată de efectul negativ al Tratatului de la Trianon asupra maghiarilor de peste hotare. 

Adrian Năstase a semnat și a acceptat la Budapesta în 2002 înaintea alegerilor generale din Ungaria cu guvernul maghiar despre înțelegerea asupra legitimația de maghiar. Mai târziu, în martie, guvernul Orbán a fost criticat și de Federația juridică de la Brussel. În alegerile din 2002, FIDESZ a pierdut cu o diferență mică față de MSZP, câteva sute de voturi, astfel că MIEP a pretins că alegerile au fost fraudate.

The post De ce investeşte Viktor Orbán milioane de euro peste graniţe appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code

ultimele

Economice

Mirela Trandafir a vândut afacerea Agrirom către Maria Trading şi Agro – Chirnogi pentru 11 milioane de euro

Libanezii din grupul Maria preiau controlul firmei Agrirom din Constanţa, de la Mirela Trandafir, în urmei unei tranzacţii de 11 milioane de euro, reiese dintr-o hotărâre a societăţii Agrirom, din 20 decembrie 2021, obţinută de Economica.net. Pe de o parte, Mirela Trandafir a transferat 508 părţi sociale, care au valoare nominală de 500 de lei, […]

TEST Dacia Jogger – O mașină pentru familiști cumpătați

Premieră. Românii își vor putea asigura casele și mașinile la stat. În primăvară, cel mai probabil, CEC Bank intră inclusiv pe RCA. Ministerul Finanțelor caută soluții

Tranzacție în grupul Carrefour. Platforma Bringo a fost evaluată la aproximativ 40 de milioane de euro