Flux Stiri

Cum se va face testarea cu salivă a elevilor, în școli. Andrei Baciu: Nu e o operație pe cord deschid, ci o testare

Testarea cu salivă a elevilor va fi una non-invazivă, explică Andrei Baciu. Secretarul de stat din Ministerul Sănătății afirmă că procedeul nu este unul complicat: Nu e o operație pe cord deschid, ci o testare”

„În momentul de față se lucrează la nivelul Ministerului Sănătății pentru a se finaliza protocolul și e o muncă în echipă”, spune, la Digi24, Andrei Baciu.

El precizează că vor fi teste non-invazive, din salivă.

„Recoltarea se face diferit. Vorbim de absența unui disconfort, a unei proceduri care nu provoacă mare plăcere și de posibilitatea ca aceste teste să fie făcute de personal non-medical. Aceste teste vor ajunge la școli, se va stabili o cadență de testare. Testarea va fi făcută de personal medical unde există sau de cadrele didactice. Noi pregătim modalitatea universală prin care această testare să se desfășoare. Nu este o procedură complicată, nu e o operație pe cord deschid, ci o testare”, conchide secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

În spațiul public au apărut discuții referitoare la faptul că sunt cadre didactice care au afirmat că nu vor face testarea elevilor, chiar dacă noile teste vor fi din salivă, afirmând că nefiind cadre medicale nu își pot asuma un act considerat medical.

The post Cum se va face testarea cu salivă a elevilor, în școli. Andrei Baciu: Nu e o operație pe cord deschid, ci o testare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code