Flux Stiri

Cseke Attila: Mâine se va discuta propunerea de carantinare zonală în București și Ilfov

  • Comitetul tehnico-ştiinţific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost şi o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în Bucureşti şi Ilfov.
  • Acesta a fost întrebat despre propuneea premierului interimar cu privire la utilizarea certificatului verde inclusiv la magazine.
  • Pentru o carantină zonală vor fi necesare o serie de măsuri și reglementări.

Ministerul interimar al Sănătăţii Cseke Atila a declarat că vineri, 15 octombrie, se va discuta în comitetul tehnico-ştiinţific propunerea de carantinare a Bucureştiului şi a judeţului Ilfov.

„Va fi o discuţie şi pe partea de specialişti. Comitetul tehnico-ştiinţific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost şi o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în Bucureşti şi Ilfov. Urmează să vedem ce spun specialiştii, în acest grup sunt şi reprezentanţii altor instituţii şi ministere, penru că o carantină zonală nu este o măsura care numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat Cseke Attila, la Digi24.

Acesta a fost întrebat despre propunerea premierului interimar cu privire la utilizarea certificatului verde inclusiv la magazine.

„Va fi şi această discuţie legată de certificat pentru că nu este corect să spui oamenilor care s-au vaccinat că tu nu mai poţi să ieşi pe stradă sau nu poţi să te duci la un anumit tip de manifestare”, a mai spus ministrul Sănăţii.

„Aş merge pe ideea de a folosi certificatul verde şi în magazine”, a afirmat joi premierul interimar Florin Cîţu. Acesta a precizat că decizia ar putea fi luată de Parlament, un proiect fiind în procedură parlamentară.

„În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulaţie. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă”, a afirmat Cîţu după şedinţa de joi a Guvernului.

El a spus că nu ar fi o restricţionare.

„Asta nu este restricţionare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă eşti testat… Deci sunt trei variante. Aş merge pe ideea de a folosi certificatul verde şi în magazine”, a adaugat premierul.

The post Cseke Attila: Mâine se va discuta propunerea de carantinare zonală în București și Ilfov appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code