Flux Stiri

Coreea de Nord promite să se răzbune pe alianţa Washington-Seul

Kim Jong UnKim Jong Un

  • Coreea de Nord marchează cea de-a 72-a aniversare de la izbucnirea Războiului Coreean prin denunţarea agresiunii americane.
  • Tensiunile în Peninsula Coreeană au crescut în ultima vreme.
  • Nord coreeni promit să se răzbune pe alianţa Washington-Seul.

Coreea de Nord marchează cea de-a 72-a aniversare de la izbucnirea Războiului Coreean prin denunţarea agresiunii americane. Tensiunile în Peninsula Coreeană au crescut în ultima vreme. Nord coreeni promit să se răzbune pe alianţa Washington-Seul.

Coreea de Nord a condamnat sâmbătă „mişcările de agresiune” ale Washingtonului şi Seulului, cu ocazia aniversării a 72 de ani de la izbucnirea Războiului Coreean. Nord coreenii au marcat momentul printr-o promisiune solemnă: au jurat că se vor răzbuna pe duşmanii săi.

Tensiunile au crescut în Peninsula Coreeană şi există îngrijorări pertinente că Phenianul ar putea efectua primul său test nuclear din ultimii cinci ani, relatează CNN.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol şi preşedintele american Joe Biden au convenit în luna mai să desfăşoare mai multe trupe comune dacă va fi necesar pentru a descuraja Nordul să acţioneze nesăbuit.

Un astfel de comportament insolent al SUA provoacă furia şi răzbunarea poporului coreean”, a declarat Agenţia de Stat pentru Presă din Phenian.

Organizaţiile muncitoreşti din Coreea de Nord consideră Statele Unite principalul vinovat pentru declanşarea războiului din Coreea din 1950-1953.

Autor: Gologan Alexandru

The post Coreea de Nord promite să se răzbune pe alianţa Washington-Seul appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code