Flux Stiri

Coreea de Nord a început să crească lebede negre pentru hrana populaţiei

lebede negre pe laclebede negre pe lac

Coreea de Nord a început să crească lebede negre pentru ca populaţia să se hrănească, în timp ce ţara se luptă să rezolve o penurie alimentară paralizantă, potrivit Business Insider.

Coreea de Nord se luptă de mult timp să îşi menţină rezervele de alimente, dar criza s-a agravat recent după ce taifunurile au distrus recoltele, iar ţara şi-a închis graniţele pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Presa de stat a anunţat că un nou plan de reproducere a lebedelor va contribui la atenuarea crizei. „Carnea de lebădă neagră este delicioasă şi este sănătoasă”, potrivit ziarului guvernamental Rodong Sinmun.

Conform ziarului, Ri Jong Nam, secretarul şef de partid din provincia Hamgyong de Sud, a deschis un centru de creştere a lebedelor negre pe 24 octombrie pe coasta de est a ţării. Planul de a creşte lebede a fost conceput pentru prima dată la începutul anului 2019, potrivit site-ului de monitorizare a Coreei de Nord NK News.

„Soluţia este menită să abordeze atât eşecul agriculturii pe scară largă de a asigura aprovizionarea adecvată cu alimente pentru întreaga ţară, cât şi restricţiile guvernamentale mai recente legate de COVID-19, care au blocat în mare măsură importurile de alimente şi de alte produse de la începutul anului 2020”, a scris Colin Zwirko, corespondent senior la NK News, despre proiectul lebedelor.

În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat o criză alimentară „tensionată” şi, în septembrie, i-a îndemnat pe nord-coreeni să vină cu soluţii la „problema alimentară”, potrivit NK News.

Se pare că preţul unor bunuri pe teritoriul Coreei de Nord a crescut vertiginos ca urmare a crizei. În iunie, un kilogram de banane costa echivalentul a 45 de dolari, a precizat NK News.

La începutul lunii octombrie, un expert al Naţiunilor Unite a declarat că deficitul de alimente este precar, potrivit Reuters.

The post Coreea de Nord a început să crească lebede negre pentru hrana populaţiei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code