Flux Stiri

Comisia Europeană sprijină cluburile sportive din Sf. Gheorghe

Comisia Europeană sprijină cluburile sportive din Sf. GheorgheComisia Europeană sprijină cluburile sportive din Sf. Gheorghe

  • Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 800.000 de euro (4 milioane lei) pentru sprijinirea cluburilor sportive din oraşul Sfântu Gheorghe, în contextul pandemiei de coronavirus.
  • Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat.

În cadrul schemei, sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe. Măsura este menită să atenueze deficitul brusc de lichidităţi cu care se confruntă aceşti agenţi economici şi să abordeze pierderile pe care le-au suportat din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive instituite pentru a limita răspândirea virusului.

Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar.

În special, ajutorul nu va depăşi 2,3 milioane euro per beneficiar; şi se va acorda până la 30 iunie 2022.

„Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, arată CE într-un comunicat transmis miercuri.

The post Comisia Europeană sprijină cluburile sportive din Sf. Gheorghe appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code