Flux Stiri

Cine infectează mai mult, un vaccinat sau un nevaccinat? Alexandru Rafila: „Ca să încetinești transmiterea, vaccinarea trebuie combinată și cu alte metode”

Mostră de sânge pentru testarea COVID-19.Mostră de sânge pentru testarea COVID-19.

  • Medicul Alexandru Rafila a încercat să lămurească controversa „Cine infectează mai mult, un vaccinat sau un nevaccinat?” în emisiunea Off/On The Record, la Aleph News.
  • „Modalitatea de transmitere nu este diferită”, spune Alexandru Rafila.

„Proporția de persoane vaccinate și nevaccinate este diferită. Unii vaccinați nu mai fac boala. Acum însă există o tulpină care se transmite mult mai ușor. Proporția celor care fac forme grave din rândul vaccinaților este mult mai mică decât în cazul nevaccinaților. Ca să încetinești transmiterea, vaccinarea trebuie combinată și cu alte metode. Dacă oamenii au forme clinice manifeste, probabil că transmit în mod similar”, spune Alexandru Rafila.

Potrivit medicului, transmiterea nu e diferită între vaccinați și nevaccinați.

„Modalitatea de transmitere nu este diferită între vaccinați și nevaccinați. La noi, din numărul de decese, 90% erau nevaccinați. Sunt și persoane cu afecțiuni la care răspunsul imun nu există. Noi am avut 500-600 de morți pe zi, la o populație de 18 milioane de locuitori. Noi am fot pe locul 1 în lume câteva săptămâni la rând. A murit 1 Parlament pe zi sau câteva avioane s-au prăbușit. Din cauza celor care fac propagandă imorală împotriva vaccinării, multe mii de oameni au murit. Mai sunt și decesele indirecte, oamenii nu au loc în spitale. Anul trecut am avut 20.000 de oameni decedați în 3 luni”.

The post Cine infectează mai mult, un vaccinat sau un nevaccinat? Alexandru Rafila: „Ca să încetinești transmiterea, vaccinarea trebuie combinată și cu alte metode” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code