Flux Stiri

Cine este Alexander Schallenberg, noul cancelar al Austriei? Sebastian Kurz și-a anunțat sâmbătă demisia

  • Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat sâmbătă că renunță la funcţie, într-o decizie prin intermediul căreia intenţionează să dezamorseze o criză guvernamentală.
  • Kurz l-a propus pe ministrul de Externe, Alexander Schallenberg, pentru poziţia de cancelar.
  • Schallenberg are abilitățile diplomatice necesare pentru a reconstrui încrederea dintre părți”, a declarat Sebastian Kurz.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat sâmbătă că plănuieşte să renunţe la funcţie. Kurz este anchetat sub suspiciunea de dare de mită şi abuz de încredere, în contextul în care au fost efectuate mai multe percheziţii la sediile partidului conservator şi colaboratorilor săi.

După anunțul demisiei, Kurz l-a desemnat pe Alexander Van der Bellen Schallenberg ca următorul cancelar, anunță krone.at. Potrivit presei locale, Schallenberg cunoaște foarte clar circul politic austriac. Diplomat de carieră, acesta a devenit ministru de Externe cu mai bine de 20 de ani în urmă.

Cel mai probabil, Alexander Schallenberg nu va avea niciun fel de probleme să preia funcția de cancelar, dată fiind susținerea Partidului Popular Austriac și a Verzilor. De origine aristocrată, s-a născut la Berna în 1969, Este fiul unui diplomat care a deținut funcții de ambasador și secretar general al Ministerului Afacerilor Externe.

Alexander Schallenberg a crescut în India, Spania și Franța. Din 1989 până în 1994 a studiat dreptul la Viena și Paris, apoi drept european la Colegiul Europei din Bruges, Belgia. Primul său post în străinătate a fost la reprezentanța austriacă pe lângă UE la Bruxelles, unde a condus departamentul juridic timp de cinci ani. În Austria, Schallenberg și-a făcut un nume în calitate de purtător de cuvânt al foștilor miniștri de Externe Ursula Plassnik și Michael Spindelegger

Tatăl a patru copii, Schallenberg a devenit ministru de Externe sub prima femeie cancelară a țării, Brigitte Bierlein, și și-a păstrat mandatul și în actuala guvernare, notează krone.at.

The post Cine este Alexander Schallenberg, noul cancelar al Austriei? Sebastian Kurz și-a anunțat sâmbătă demisia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 38 times, 1 visits today)
Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code