Flux Stiri

Cazul Ferma Băneasa: Robert Roșu, avocatul prințului Paul de România, va fi eliberat din penitenciar

Robert Roșu Avocatul condamnat al prințului Paul de RomâniaRobert Roșu Avocatul condamnat al prințului Paul de România

  • Ferma Băneasa este un caz controversat care s-a soldat cu condamnarea mai multor personaje, cel mai răsunător fiind prinţul Paul de România. Cu ajutorul unor acte istorice, mai multe personaje au încercat să recupereze nişte active ale familiei regale.
  • Drepturile de proprietate au fost cumpărate de nişte investitori israelieni care au angajat Casa de Avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii.
  • Robert Roşu, cel care a condus echipa a fost condamnat la închisoare, procurorii susţinând că a fost implicat în acest controversat caz.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul în casaţie formulat de avocatul Robert Roşu de la casa de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii în controversatul caz Ferma Băneasa şi a dispus punerea în libertate a acestuia.

„Prin casarea hotărârii de condamnare pronunţate în 17 decembrie 2020 şi achitarea avocatului Roşu de toate acuzaţiile care i se aduseseră, magistraţii Instanţei Supreme au făcut dreptate şi au reconfirmat deplina legalitate a tuturor actelor efectuate de Robert Roşu în calitatea sa de avocat în cauza supusă examinării.” a afirmat marţi seară Casa de Avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii.

Florentin Ţuca, avocatul asociat coordonator spune că decizia Înaltei Curţi reprezintă şi o bornă istorică în jurisprudenţa românească. Decizia va reprezenta un punct de reper în evaluarea viitoare a rolului şi importanţa avocatului în sistemul judiciar şi a valorii unor instituţii precum prezumţia de nevinovăţie, dreptul la apărare şi vocaţia constituţională la un proces echitabil.

Ferma Băneasa este un caz controversat care s-a soldat cu condamnarea mai multor personaje, cel mai răsunător fiind prinţul Paul de România. Cu ajutorul unor acte istorice, mai multe personaje au încercat să recupereze nişte active ale familiei regale.

Drepturile de proprietate au fost cumpărate de nişte investitori israelieni care au angajat Casa de Avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii.

Robert Roşu, cel care a condus echipa a fost condamnat la închisoare, procurorii susţinând că a fost implicat în acest controversat caz.

Avocatul Robert Roşu s-a apărat susţinând că el a reprezentat intereseşe clientului.

Condamnarea lui Robert Roşu a fost extrem de contestată de către avocaţi, mai ales că se deschidea o cutie a Pandorei în care avocaţii nu ar mai fi luat cazuri controversate de frică să nu ajungă şi ei condamnaţi.

The post Cazul Ferma Băneasa: Robert Roșu, avocatul prințului Paul de România, va fi eliberat din penitenciar appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code