Flux Stiri

Când va fi vârful valului 4 al pandemiei? Ministrul Sănătății: Vor fi și 20.000 de cazuri pe zi

  • Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atila, spune că vârful valului 4 va fi la mijlocul lunii octombrie.
  • Acesta e de părere că pe durata valului 4 se vor înregistra şi 20.000 de cazuri pe zi.
  • Problemele vin din cauza procentului de vaccinare de doar 33%.

„Din ceea ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează că se poată ajunge, din păcate, şi la 20.000 de cazuri”, a spus Cseke Attila, în cadrul unei emisiuni TV.

Acesta a anunțat că în zilele următoare două spitale vor fi transformate în unități COVID. Este vorba de spitalul Malaxa şi spitalul Sf. Ioan, care au mai fost spitale COVID anterior. Ministrul Sănătății adaugă că, dacă va fi necesar, şi alte unități vor fi transformate.

În ceea ce privește situația de la nivel național, Cseke Atila a declarat că a cerut DSP-urilor un plan de reducere treptată a activităților medicale non-COVID.

De asemenea, în privința locurilor de la ATI destinate bolnavilor cu COVID, ministrul a precizat că maximul pe care l-a atins sistemul sanitar românesc a fost 1.612, dar că s-ar putea ca acest număr de paturi „să nu ajungă în acest val pandemic”.

El le-a transmis medicilor că nu vrea să audă de „patriotism local”, adică să nu refuze pacienți din alte județe.

Ministrul susţine că rata de acoperire vaccinală este de 33% vaccinare, în timp ce în alte ţări a ajuns la 70-80%, aşa se explică faptul că unele ţări au trecut valul 4 pandemic.

The post Când va fi vârful valului 4 al pandemiei? Ministrul Sănătății: Vor fi și 20.000 de cazuri pe zi appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea
Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Marius Leontiuc
absolvent WEB DESIGN Academia Britanică de Comunicare Iasi - absolvent COMUNICARE IN AFACERI Academia Britanica de Afaceri si Comunicare -absolvent JURNALISM EDITORIAL - London School University - 2019 inscris la echivalare diploma la Universitatea Politehnica Timisoara - admis la studii de licenta in Drept la Universitatea de Vest Timisoara, absolvent studii de proiectare, prezbiter in Biserica Protestanta Evanghelica, Android Developer pe Google Play și plugin developer la Oxwall, creator de teme Wordpress și Oxwall, operator Wordpress, Drupal, Oxwall, Osclass, Moodle, tehnologii HTML și PHP
http://www.leontiucmarius.wordpress.com/cv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code