Flux Stiri

Breton îl contrazice pe Ciolacu: nu mai e nimic de negociat la PNRR

Breton îl contrazice pe Ciolacu: nu mai e nimic de negociat la PNRRBreton îl contrazice pe Ciolacu: nu mai e nimic de negociat la PNRR

  • Marcel Ciolacu: Vom face o deplasare la Bruxelles să discutăm punctual.
  • Comisarul Thierry Breton spune că negocierile s-au încheiat la PNRR.
  • PNRR-ul României a fost aprobat la finalul lunii septembrie.

Marcel Ciolacu insistă cu optimizarea Planului Național de redresare. A spus-o de nenumărate ori, că dacă ajung la guvernare, liderii PSD vor merge la Bruxelles să înceapă discuțiile.

„Am vrut să optimizăm PNRR. Adică, în PNRR sunt prinse niște reforme și vedem cu ce soluții venim ca acele reforme să fie în continuare prinse și o descentralizare a PNRR-ului de implementare în România.

Comisarul European Thierry Breton îi dă replica.

„Faza negocierilor s-a terminat. E timpul să vă concentrați pe implementare”, spune Breton.

Thierry Breton spune că planurile au fost oprite și că ele au fost aprobate de Consiliu. Acestea trebuie să intre deja în derulare.

„Noi nu am fost sesizați de această intenție. Planurile acum au fost oprite. Ele au fost aprobate de Consiliu, deci, acum trebuie, evident, ca aceste planuri să intre în derulare. Faza negocierilor s-a terminat. Acum suntem în perioada de implementare și execuție. Acum, toată lumea trebuie să se concentreze pe partea de execuție, și România ca toate celelalte state”, spune comisarul.

PNRR-ul României a fost aprobat pe 27 septembrie iar, până la finalul anului ar trebui să intre prima transă de aproape 4 miliarde euro. Regulamentul PNRR spune că se poate face o evaluare a proiectelor, la jumătatea perioadei.

The post Breton îl contrazice pe Ciolacu: nu mai e nimic de negociat la PNRR appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code