Flux Stiri

Berlinul iluminează Poarta Brandenburg în culorile drapelului ucrainean

  • Berlinul a iluminat miercuri seară Poarta Brandenburg, cel mai faimos simbol al orașului, în culorile naționale ucrainene, albastru și galben, în semn de susținere pentru Kiev, pe fondul escaladării tensiunilor cu Rusia.
  • Berlinul, care a reprezentat prima linie în timpul Războiului Rece până la căderea Zidului Berlinului în 1989, trimitea un semnal clar pentru o Ucraină liberă și suverană, a spus guvernul său.

Berlinul a iluminat miercuri seară Poarta Brandenburg, cel mai faimos simbol al orașului, în culorile naționale ucrainene, albastru și galben, în semn de susținere pentru Kiev, pe fondul escaladării tensiunilor cu Rusia.

„Ne arătăm solidaritatea cu poporul ucrainean, cu numeroșii berlinezi cu rădăcini ucrainene, dar și cu numeroșii ruși care doresc pacea în Rusia și Ucraina”, a declarat primarul Berlinului, Franziska Giffey, într-un comunicat.

The Paris City hall is illuminated with Ukraine flag colors, in Paris, France, Wednesday, Feb. 23, 2022. Ukraine urged its citizens to leave Russia, and Europe braced for further confrontation Wednesday after tensions escalated dramatically when Russia’s leader received authorization to use military force outside his country and the West responded with a raft of sanctions. (AP Photo/Michel Euler)

La Paris, autoritățile au iluminat și Primăria în aceleași culori. Primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, care candidează și la viitoarele alegeri prezidențiale din țară, a declarat că „din nou, spectrul războiului planează la porțile Europei”.

Berlinul, care a reprezentat prima linie în timpul Războiului Rece până la căderea Zidului Berlinului în 1989, trimitea un semnal clar pentru o Ucraină liberă și suverană, a spus guvernul său.

„Toți nu doresc altceva decât încheierea escaladării și o soluționare pașnică a acestui conflict amenințător”.

The post Berlinul iluminează Poarta Brandenburg în culorile drapelului ucrainean appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code