Flux Stiri

Bătălia pentru a cuceri Sievierodonețk a distrus tot de pe străzile orașului

  • Luptele de stradă fac ravagii în orașul industrial din estul țării.
  • Zelenskiyîncearcă să mobilizeze trupele într-o vizită rară în linia de front.
  • Putin avertizează SUA să nu ofere Ucrainei rachete cu rază de acțiune mai mare de acțiune.

Trupele ucrainene și cele rusești s-au luptat stradă cu stradă pentru controlul orașului industrial Sievierodonetsk, luni, într-o bătălie crucială a ofensivei Kremlinului în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Care dintre părți avea avantajul era neclar, „situația schimbându-se de la o oră la alta”, a declarat la televiziune Oleksandr Stryuk, șeful administrației din Sievierodonetsk.

Orașul a devenit principala țintă a ofensivei rusești în Donbas – care cuprinde provinciile Lugansk și Donețk -, în timp ce invazia Kremlinului continuă într-un război de uzură în care orașele au fost devastate de barajele de artilerie.

„Eroii noștri nu renunță la pozițiile din Șievierodonețk”, a declarat luni președintele Volodimir Zelenski în discursul său video nocturn. „În oraș, luptele de stradă acerbe continuă”.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că Rusia a aruncat trupe și echipamente în campania sa de capturare a celui mai mare oraș ucrainean rămas în Luhansk. Guvernatorul provinciei, Serhiy Gaidai, a declarat mai devreme, luni, că situația s-a înrăutățit după ce apărătorii ucraineni i-au respins pe ruși în weekend, în timp ce aceștia păreau aproape de victorie.

Stryuk a declarat că luptele de stradă au fost violente și că niciuna dintre părți nu se pregătește să se retragă. Ambele părți spun că și-au provocat reciproc pierderi uriașe. În actualizarea sa nocturnă, armata ucraineană a declarat că doi civili au fost uciși luni în bombardamentele rusești în regiunile Donețk și Luhansk și că forțele rusești au tras asupra a peste 20 de comunități.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele de pe câmpul de luptă. Rusia neagă că ar fi vizat civili în conflict.

Rusia afirmă că se află în misiunea de a elibera Donbasul – deținut parțial de separatiști proruși ai Moscovei din 2014 – după ce forțele ucrainene au împins trupele sale înapoi din capitala Kiev și din al doilea oraș ucrainean Harkov în primele etape ale războiului.

The post Bătălia pentru a cuceri Sievierodonețk a distrus tot de pe străzile orașului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code