Economice

Autostrada Bucureștiului: Finalizarea primilor kilometri, prelungită până în al doilea trimestru din 2023

Termenul contractual de finalizare în februarie 2023 a fost actualizat pentru aprilie 2023, pentru lotul 2 din A0 Sud, spune deputatul PNL Radu – Marin Moisin într-o interpelare adresată ministrului Transporturilor.

Având în vedere cele menționate, acesta îl întreabă pe Sorin Grindeanu care este data pe care o consideră reală pentru punerea în circulație a întregului segment de autostradă.

„Termenul de finalizare preconizat pentru obiectivul A0 Sud lot 2 este trimestrul II al anului 2023”, răspunde șeful Transporturilor la întrebarea deputatului PNL.

Sorin Grindeanu menționează că antreprenorul din Turcia, Alsim Alarko, a întâmpinat unele probleme în derularea contractului, printre care: exproprieri suplimentare, rețele de utilități descoperite ulterior, condiții meteo nefavorabile și dificultăți în aprovizionarea cu materiale din cauza situației geopolitice actuale.

„Conform prevederilor contractuale, antreprenorul emite trimestrial un program de execuție actualizat, ce necesită a fi aprobat de către inginer, iar data de finalizare poate fi actualizată de către antreprenor, dacă acesta este îndreptățit”, explică ministrul Transporturilor.

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al A0 Sud (16,3 kilometri) a fost semnat pe 9 martie 2019 pentru suma de 751 milioane lei fără TVA. Acesta urmează să fie primul lot din Autostrada Bucureștiului care va fi dat în trafic. Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu spera anterior la o deschidere parțială, pe circa 10 kilometri din acest lot, până la finalul anului 2022.

FOTO – VIDEO: A0 Sud, lot 2, constructor – Alsim Alarko (sursa: YouTube Infrastructure Romania)

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code