Flux Stiri

Antreprenorii români au cerut Guvernului soluții pentru criza energetică

Doi secretari de stat din MAE au primit aviz favorabil pentru a deveni ambasadori pe lângă UE şi NATODoi secretari de stat din MAE au primit aviz favorabil pentru a deveni ambasadori pe lângă UE şi NATO

  • Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a trimis o scrisoare Guvernului și a cerut soluții în criza energetică.
  • Antreprenorii din România prevăd o criză economică și una socială.
  • Președintele CNIPMMR, Florin Jianu, a cerut plafonarea prețului la energie și gaz, pentru cel puțin un an, iar, pe termen lung, finanțarea unităților de producție a energiei verzi.

Antreprenorii din România prevăd o criză economică și una socială, pe fondul crizei energetice din țară. Aceștia au solicitat, luni, ajutorul Guvernului, printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Nicolae Ciucă. În cuprinsul documentului, președintele CNIPMMR, Florin Jianu, a cerut prim-ministrului să plafoneze prețurile la energie electrică și la gaze naturale la valoarea pe care acestea o aveau în decembrie 2020, pentru o perioadă de cel puțin un an.

Antreprenorul Florin Jianu, a invocat mai mulți factori care au condus la criza energetică actuală, precum lipsa tuturor actelor normative de reglementare a liberalizării, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul economic, lipsa mecanismelor de control aplicate preventiv, dar și lipsa unui răspuns concertat din partea mediului de afaceri.

În scrisoarea trimisă Guvernului, CNIPMMR a mai propus înființarea unui Task Force național, care să ofere soluții pe termen mediu și lung pentru a scoate România din criză și pentru a se asigura un climat de securitate energetică. Florin Jianu a mai adăugat că antreprenorii, alături de toate forțele politice și de partenerii sociali, ar trebui să facă parte din componența acestui mecanism, datorită expertizei pe care o posedă în domeniul de afaceri. O altă soluție, pe termen lung, propusă de către antreprenor a fost finanțarea unităților de producție a energiei verzi.

The post Antreprenorii români au cerut Guvernului soluții pentru criza energetică appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code