Flux Stiri

Amelia Earhart, prima femeie care a zburat peste Atlantic

  • În timp ce Smaranda Brăescu este, probabil, cea mai cunoscută femeie-aviator din istoria României, la nivel internațional distincția îi revine americancei Amelia Earhart.
  • Pe 21 mai 1932, aceasta a devenit prima femeie pilot care a traversat în zbor fără escală Oceanul Atlantic.
  • În 1937 Amelia avea să dispară în mod misterios în timpul unui zbor, lângă insula Howland din Pacific, în încercarea de a deveni prima persoană care a zburat în jurul Globului pe la Ecuator.

În timp ce Smaranda Brăescu este, probabil, cea mai cunoscută femeie-aviator din istoria României, la nivel internațional distincția îi revine americancei Amelia Earhart.

Pe 21 mai 1932, aceasta a devenit prima femeie pilot care a traversat în zbor fără escală Oceanul Atlantic. Duminică s-au împlinit 125 de ani de la nașterea celei care a fost femeie, pilot, pionier și legendă.

În 1937 Amelia avea să dispară în mod misterios în timpul unui zbor, lângă insula Howland din Pacific, în încercarea de a deveni prima persoană care a zburat în jurul Globului pe la Ecuator.

Au existat foarte multe teorii cu privire la dispariția sa, însă nici astăzi nu se știe cu exactitate ce s-a întâmplat cu legenda feminină a aviației americane.

The post Amelia Earhart, prima femeie care a zburat peste Atlantic appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews, am consemnat știrea

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code